OPPO, Yapay Zekâ Destekli Telefonlar Konusundaki Hamlelerini Artırıyor: 50 Milyon Telefon, Yapay Zekâyla Donatılacak
2 mins read

OPPO, Yapay Zekâ Destekli Telefonlar Konusundaki Hamlelerini Artırıyor: 50 Milyon Telefon, Yapay Zekâyla Donatılacak

Üretken yapay zekâ yarışı hızla yaygınlaşırken akıllı telefon devlerinin de bu alana dahil olduklarını ve cihazlarına yapay zekâ araçları eklediklerini görüyorduk. Ülkemizde de satış yapan OPPO da bunlardan biriydi.

Çinli teknoloji devi, CVPR 2024 kapsamında yapay zekâyı odağına aldı. Kendisinin en gelişmiş yapay zekâlı telefonu olarak nitelendirdiği Find X7 Ultra ve yakın zamanda çıkış yapan Reno12 gibi telefonlarını gördüğümüz şirket, etkinlikte çok sayıda yapay zekâ özelliğini gösterdi.

50 milyon OPPO cihaza yapay zekâ özellikleri gelecek

Yapay zekâ destekli telefonları daha da geliştirmek ve yaygınlaştırmak için hamleler yaptığını söyleyen şirket, Find X7 Ultra’nın piyasada bulunan en gelişmiş fotoğrafçılık sistemi dediği OPPO HyperTone Görüntü Motoru’na sahip olduğunu ifade etti. Cihazın, minimum hesaplama alanıyla üst düzey fotoğraflar çektiğini de ekledi.

Bu yılın başında OPPO Yapay Zekâ Merkezi isimli bir bölüm kuran firma, bu girişimle çeşitli yapay zekâ araştırmlaraın entegre edip güçlendirecek ve telefonlarda yapay zekâ deneyimi sunma konusunda öne çıkmaya çalışacak. Şirket, haziranın başında yapay zekâ cihazlarını herkese getirme stratejisini duyururken 2024 sonuna kadar yaklaşık 50 milyon OPPO cihazın yapay zekâ ile donatılacağını belirtti.

Bunlar dışında şirketin ekipleri, CVPR’de 11 makale sundu. Bunlar içinde; görüntü restorasyonu, dijital insan oluşturma, video segmentasyonu, dinamik hareket yakalama, dinamik sahne görüntü sentezi, çoklu görüş 3D nesne algılama ve 3D oluşturma gibi cihazlara entegre edilebilecek önemli yapay zekâ özellikleri yer alıyordu.

Ayrıca 3D sanal insan yaratma yöntemi UltrAvatar’ı da tanıttı. Bu özellik, dağınık renk çıkarma modeli ve özgünlük güdümlü doku yayma modeli kullanarak tek bir görüntüden veya bir metin satırından gerçekçi ve ayrıntılı 3D sanal insanlar üretebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir